How to apply for Tsinghua – from Lars Erik

Few notes before traveling to Tsinghua

“Hvordan det var å søke utveksling til Tsinghua uten samarbeidsavtale.Da jeg søkte utveksling skulle alle jeg kjente på utveksling til universiteter som NTNU hadde avtale med. Dette var en selvfølge og de som tidligere hadde søkt utenfor NTNUs avtaler var det bare vage, vandrende historier om. Så da jeg bestemte meg for å gå den ukjente sti og søke på egenhånd ble jeg møtt med blikk og spørsmål som undret om jeg var gæren. Det var i hvert fall slik, tatt med en klype salt, jeg opplevde det å søke utenfor NTNUs avtaler om utveksling. Så nå har jeg skrevet dette blogginnlegget for å være mythbuster i bloggformat og fortelle om hvordan det egentlig var. Kort oppsummert tok hele prosessen 1 dag. Man søker gjennom: http://intl-nondegree.tsinghua.edu.cn/f/login. Her lastet jeg opp «letter of recommendation», mine karakterer og kopi av passet. Deretter fylte jeg ut et søknadsbrev med navn, etc… og sendte alle dokumentene i posten til dem. Merk at på grunn av litt snorklete byråkrati måtte jeg sende hele søknaden som en pakke i posten. Det tok rundt 2 uker før den kom frem. Så man burde fullføre søknaden minst 2 uker før fristen går ut. (Dette kunne noen godt ha fortalt meg der jeg sendte søknaden fra Norge dagen før fristen gikk ut. Jeg sendte mail til skolen og det var da ikke noe problem.) Vanskeligere er det ikke. Etter dette ble jeg kontaktet i juni om at jeg hadde kommet in og resten av prosessen var helt lik de som hadde søkt gjennom NTNU og prosessen videre godt forklart. Jeg ønsker dere masse lykke til med å søke, og hvis det er noen spørsmål er det bare å ta kontakt med meg! 

Skrevet av: 
Lars Erik Fagernæs